Mari kita tengok bahan n cara2nya..
Puding Roti
Bahan A
7 keping roti – dipotong 4 bahagian
2 cawan susu segar
Buah-buahan campuran sebagai hiasan
Bahan B
2 biji telur
2 sudu besar butter
1/2 cawan susu cair
1 sudu teh esen vanilla
4 sudu besar gula
1 sudu besar tepung jagung
Roti Direndam susu & sebelum dibakar |
Cara-Cara :
1) Roti disusun dalam loyang sambil taburkan buah-buahan campuran secara berselang-seli.
2) Masukkan 2 cawan susu segar. Biarkan selama 30 minit agar kembang.
3) Cairkan butter, masukkan gula, kacau sehingga sebati, masukkan telur, susu cair, esen vanilla, tepung jagung dan gaul semuanya sehingga sebati. Tuangkan campuran ini ke dalam loyang berisi roti td.
4) Bakar selama 30 minit dgn suhu 180.
5) Sejukkan dalam peti ais dan bolehlah dihidangkan..
No comments:
Post a Comment