Our Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 28, 2012

Resepi Mushroom Bruschetta


Kalau ada sesape penah makan mushroom bruschetta kat Pizza San Francisco mesti tau mcmana sedapnya mushroom bruschetta kat situ kan tambah-tambah lagi kepada para peminat mushroom sekelian.. 
Resepi ni pasti dapat mengubat sedikit keinginan untuk merasai mushroom bruschetta tersebut walaupun tak sama 100% tapi tetap sodaapp.. 


Mushroom Bruschetta 

Bahan-Bahan:
2 ulas bawang puting dicincang dadu
2 sudu besar olive oil
5 biji white button mushroom – dihiris nipis
150gm isi ayam – dipotong kecil-kecil
½ cawan fresh milk
¼ cawan parutan keju parmesan ( cheddar / mozzarella pun bolleh)
¼ sk serbuk oregano, ¼ sk serbuk lada sulah, ¼ sk serbuk lada hitam dan sedikit garam.
1/2 batang Roti perancis
Sedikit mentega

Cara-cara:
Roti perancis dipotong menyerong, disapu mentega dan dibakar sehingga agak kekuningan atau garing. Ketepikan seketika.

1. Panaskan minyak dalam kuali, tumis bawang sehingga kekuningan
2. Masukkan isi  ayam dikacau sehingga masak
3. Masukkan cendawan dan digaul sehingga cendawan lembut
4. Masukkan fresh milk dan dikacau sebati
5. Masukkan serbuk oregano, serbuk lada sulah, serbuk lada hitam dan perasakan dengan garam
6. Masukkan parutan keju dan dikacau sekejap sampai keju larut. kalau nak kuah cair bolehlah diangkat terus kalau nak pekat biarkan lama sikit. Bolehlah dihidangkan di atas roti perancis tadi.

SELAMAT MENCUBA...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...